A közelmúltban a tetoválások rendkívül népszerűvé váltak, mert a férfiak és a nők igyekeznek vonzóbbá tenni magukat, így kifejezve eredetiségüket és egyéniségüket. A vázlat kiválasztásakor mindenki megpróbálja megtalálni a legjobb megoldást maguknak, kifejezve a tulajdonos természetének sajátosságait. A tetováló gladiátor az egyik legnépszerűbb lehetőség a testre szabott képekre, amelyek mind a lányok, mind a férfiak igényeit kielégítik.

Gladiator - kard (latinul fordítva). Ahogyan a történelem tanulságaiból is jól ismert, a gladiátorok csatolt emberek, rabszolgák vagy harcosok voltak, akiket a csata során elfogtak. A gladiátor is bűnözővé válhat, aki részt kíván venni a csatákban. Kezdetben az embereket arra tanították, hogy kardot harcoljanak, és harcoljanak vele, aztán egymásba helyezték őket, hogy az élet és a halál áldozatait megszervezzék.

 

Gladiátor tetoválás: történet

Mint már említettük, a gladiátor egy harcos, aki véres konfrontációkban vesz részt.Első alkalommal ez a fajta küzdelem megjelent az ókori Rómában, és különleges arénákon tartották a közönséggel hét évszázadon át. Először a rómaiak csak ünnepnapokon tartották ezeket az eseményeket, reprezentációkat, így a csatában meghalt gladiátor vallási áldozattá vált Marsnak, aki a háború vérszomjas isteneinek tekinthető. Később a helyiek annyira szerették a gladiátoros harcokat, hogy bármilyen okból kezdték el szórakoztatónak tartani.

Az áldozatot Istennek vette át a rómaiak, a görögök, az etruszkok és az egyiptomiak. Az ilyen harcok megteremtésének oka egy hatalmas számú ember, akit hatalom hódított meg, vagy önként csatlakozott a hatalmas római birodalomhoz. Kezdetben csak a halálra ítélt foglyok és bűnözők lehetnek gladiátorok. Volt egy olyan törvény is, amely szerint a csatában lévő gladiátor sok pénzt takaríthat meg és megvásárolhatja az életét. Vannak olyan esetek is, amikor a hétköznapi és a szabad emberek, akik pénzt akartak keresni, a harcokba mentek.

Minden gladiátor több kategóriába került, amelyeken a lőszerek, fegyverek és segédeszközök mennyisége és minősége függött. Mindkét lábfej gladiátor és azok, akik lóháton harcoltak. A harc lehet egy személy vagy egy állat ellen. Gladiátorok kategóriái:

 • Andabaty.
 • Pregenarii.
 • Venatorok.
 • Tertairii.
 • Murmillo.
 • Provokátorok.
 • Samnites.
 • Dimahery.
 • Gallok.
 • Retiarii és mások.

Ahhoz, hogy gladiátorként legyünk, el kellett ismerned magadat, mint "törvényesen halottnak", és esküt kell tenned, ami után egy személy más fogalmak és törvények világába esik. A harcok ideológiai alapja - az élő áldozata a halottak táplálására. Meg kell jegyezni, hogy nem csak a férfiak, hanem a lányok, valamint a törpék is lehetnek a jövőben gladiátorok.

404-ben Honorius császár hivatalos tilalmat hozott a gladiátoros csatákra, mivel a kereszténységet ez a cselekmény felháborította. A döntés oka a szerzetes halála, akit a közönség ölte meg, mert megpróbálta megállítani a harcot az arénába való behatolással. Ezt követően a versenyek csak szórakoztatóak voltak, szinte az összes harcos életben maradt és így pénzt keresett. Háború esetén a gladiátorok voltak az első emberek, akiket a hadseregbe készítettek. A gladiátorok és ellenfeleik végül megszűntek csak a Római Birodalom összeomlása után.

Tetováló gladiátor: modern értelme a srácoknak és a lányoknak

Mivel a gladiátorok harcosok, a vérhez és a halálhoz szokott harcosok, a tetováló gladiátor a félelmet, a bátorságot, a reménytelenséget és a kétségbeesést szimbolizálja. Általában ez a tetoválás férfinak tekinthető és alkalmas a sport személyiségeire. A tetováló gladiátor értéke férfiaknak:

 • Hűség.
 • A vágy, hogy szabad és független legyen.
 • Agresszió.
 • Bátorság.
 • A félelem hiánya.

Néha a lányok egy ilyen tetoválásról döntenek, és nekik egy tetoválás egy gladiátor képével egy kicsit más, azaz:

 • Bátorság.
 • Hűség.
 • A szabadság szeretete.

Érdemes megjegyezni, hogy a gladiátor képével rendelkező tetoválás különösen népszerű a foglyok körében. Így az alvilág képviselői egy tapasztalt "farkas" képét hozzák létre, a vér vagy a vér pocsolyái segítségével, amelyek a fegyverek mentén járnak el, mint további elemeket. Az ilyen tetoválások tulajdonosai gyakran szadizmus vagy huligánizmus miatt ítéltek el. Ezzel a képpel is megbélyegzik a fizikai erőszakot végző harcosokat. A vádlott tetoválás testén a gladiátor megtalálható a vállon, a háton, a lapocka vagy a mellkas között.

Gladiátor tetoválás a kar, váll és a test egyéb területein.

Tetoválás egy ősi harcos képével a legjobban hátul néz ki, míg a rajz elég nagy, rajzolhatja az összes részletet és elemet. Szintén tetováló gladiátor helyezhető a lábra, karjára, vállára vagy hasára. Általánosságban elmondható, hogy a tetoválás testterületének megválasztása a testkép jövőbeli tulajdonosának választott vázlatától, fájdalmától és személyes preferenciáitól függ.

Tetováló gladiátor Spartak és más vázlatok

A gladiátor képével egy tetoválás után megállt a színskála, a stílusirány kiválasztása és a vázlat felvétele. Tapasztalt tetováló művészek javasolják a realizmus stílusát, a képet hátra, mellkasra vagy vállra helyezve. Egy ilyen tetoválás a hatalom és a hősiesség jelképe lesz, díszíti a testet, és elképesztő lesz a realizmusával.

A vázlat kiválasztásakor a többség a híres filmek híres karaktereit vagy hőseit részesíti előnyben a téma alapján. Például a karakterek, mint például Maximus, Achilles és Spartak, igényelnek. A tetoválás jellemzője a lőszer és a fegyverek függvénye, amely egy vagy másik gladiátorral van felszerelve.

Vannak olyan vázlatok tetoválásokról is, amelyekben a férfiak nem egy gladiátor teljes körű megjelenését választják, hanem csak néhány egyedi elemet, például sisakot vagy páncélt ábrázolnak. Ebben az esetben a tetoválások megváltoztatják a jelentésüket, és az alábbiakat szimbolizálhatják:

 • Férfiasság.
 • A harcművészetekhez tartozik, vagy bizonyíték a fegyverek kezelésére.
 • Védelem a bajtól.
 • Képessége, hogy halálra álljon az eszményeikért.

HASZNÁLJA A FELELŐSSÉGT

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, írja be ide nevét