Jelenleg az oroszul beszélő ingatlanvásárlók aktívan keresnek olyan városokat és országokat, ahol saját házat vásárolhatnak. Természetesen vannak egzotikus szerelmesek, akik a Dominikai Köztársaságban vagy Thaiföldön akarnak élni, de a túlnyomó többség az európai országokat és városokat részesíti előnyben. A 2018-as év már véget ért, ami azt jelenti, hogy ideje meghatározni, hogy mely városok lettek az élet és a turizmus számára a legbiztonságosabbak.

A Numbeo szolgáltatás szakértői összehasonlítják a bűnügyi statisztikákat az egyes városokban, aminek eredményeként évente összeállítják a világ legbiztonságosabb városainak listáját. Általánosságban elmondható, hogy a 327 város adatait használták fel a vizsgálathoz, amelynek köszönhetően a biztonsági index alapján országokat szereztünk be, javasoljuk, hogy megtaláljuk a világ 10 legbiztonságosabb városát, ahol nem aggódhat az életed miatt.

10. Zürich

Az első a tízben volt egy európai város Svájcból, és nem meglepő, mert az ország híres magas életminőségéről. Itt van egy nagyon csendes, kényelmes és mért élet, ami a világ leggazdagabb embereit nemcsak itt töltötte, hanem lakásokat is vásárol.Zürich híres nagy bankjairól, de a kulturális események és látnivalók nehezen találhatók itt. Ennek ellenére az élet biztonságos és kényelmes. A ház négyzetméterenkénti költsége 7 ezer euró, de még ez sem állítja meg az embereket, mert biztosak abban, hogy itt boldogan élhetnek itt. A biztonsági index 19,01%.

9. München

Szép a szépségében a város, amely Németország déli részén található az Isar-folyó partján. A város lakossága alig több mint 1,5 millió, így München Bajorország legnagyobb városa és Németország harmadik városa. Itt mindig megtalálhatja az ízletes húst és sört, és az éves sörfesztivál (Oktoberfest) a világ minden tájáról érkező turistákat gyűjti össze. Ugyanakkor az egyik legbiztonságosabb ország a világon az idegenforgalom és a szállás számára, mivel a biztonsági index 17,45%.

8. Byrne

A világ legbiztonságosabb városainak nyolcadik sorában Svájc másik képviselője, Bern. Ez a szövetségi jelentőségű város Svájc fővárosa, és az Aare-folyó völgyében található, az Alpoktól északra. Itt nemcsak a szép természet és az egyedülálló tiszta levegő, hanem a drága ház is. Hatalmas árak, jó életszínvonal és oktatás, alacsony bűnözés és magas fizetések - mindez biztonságossá teszi Bernet mind a turisták, mind a helyiek számára. A biztonsági index 17,24%.

7. Tokió

A hetedik helyet Tokió - Japán igazgatási, ipari, politikai és pénzügyi központja alkotja. Itt az ország összes gazdasági áramlása koncentrálódik, míg a lakosság közel 14 millió ember. A nyaralás itt nem olcsó, a lakásárak megfelelőek, de a magas szintű fejlesztés, a magas fizetések és a számítógépes technológiák egyszerre és mindenkorra szeretik ezt a várost. A kellemes kiegészítés az, hogy alacsony a bűnözési ráta, és a biztonsági index 16,86% volt.

6. Osaka

A világ legbiztonságosabb városai közül a hatodik helyet Japán egy másik képviselője vette fel. Osaka Japán harmadik legnagyobb városa, amely ugyanabban az öbölben található a Jód folyó közelében. Oszaka városának állapota 1956-ban érkezett, de jelenleg a lakosság 2,7 millió ember. A magas szintű fejlesztés és oktatás, a bűnüldözési rendszer és az alacsony szintű biztonság olyan kritériumok, amelyek nem csak a turistákat, hanem a bevándorlókat is vonzzák. A biztonsági index 16,77%.

5. Quebec

A listán a következő kanadai város volt, amely a francia nyelvű Quebec tartomány fővárosa. Itt van a fő kormányzati berendezés, annak ellenére, hogy Montreal sokkal nagyobb, mint ez a város. A 21. század óta Kanada egyik leggazdaságosabb városa lett, és a jó oktatási és bűnüldözési rendszer nemcsak a helyiek, hanem a turisták számára is kényelmes életkörülményeket biztosított. A biztonsági index 16,43%.

4. Szingapúr

A világ legbiztonságosabb városainak rangsorában a negyedik helyet a délkelet-ázsiai szigeteken található városi állam foglalja el. Szingapúr egy gyönyörű és csodálatosan szép város, amely nem hagyja közömbösnek senkit. Jelenleg Szingapúr a jövő városa, mivel a legújabb technológiát és fejlesztést használja. Az élet itt magas és az árak következetesek, de az alacsony bűnözés és a biztonsági index - 16,23% - vonzza mind a turistákat, mind a bevándorlókat a világ minden tájáról.

3. Bázel

Svájc harmadik városa a világ 10 legbiztonságosabb városában található, ami bizonyítja az ország magas szintű fejlődését. A lakosság itt mindössze 170 ezer ember, de ugyanakkor a bázel Svájc harmadik legnagyobb városa, amely vonzza a hegyek szépségét és az ipar érintetlen természetét. Itt csak a vegyipar és a gyógyszeripar alakul ki, és a magas szintű biztonság az alacsony bűnözési ráta és a bűnüldözési szolgálatok ideális munkájának köszönhető. Ennek eredményeképpen a rangsorban a harmadik hely és a biztonsági index - 16,01%.

2. Doha

A következő biztonsági város Doha - a főváros és Katar egyik legnagyobb városa, amely a Perzsa-öböl partjainál fekszik. 2015-ben Doha hivatalosan megkapta a „csoda város” státuszát, és a hetedik lett a listán. A pénzügyi körzetek, a banki épületek és a modern sokemeletes épületek magas színvonalú élet- és fejlettségi szintet biztosítanak. A biztonsági index 14,48%.

1. Abu Dhabi

Végül elértük a világ legbiztonságosabb városainak minősítésének vezetőjét, amely Abu Dhabi lett, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa. Ez a város az ország kulturális, kereskedelmi, ipari és politikai központja, míg az egész állam GDP-jének közel 60% -a csak Abu Dhabiból származik. A lakosság több mint egy millió ember. A biztonsági index 13,63%.

Oroszország legbiztonságosabb városai

Oroszország esetében büszkeséget okoz csak Nyizsnyij Novgorodban, amely a világ 20 legbiztonságosabb városába lépett, míg a biztonsági index 19,16% volt. Hazánk fővárosát is vizsgálták a rangsorolás szempontjából, de az eredmény nem megnyugtató, a biztonsági index 45,98% (184. hely).

HASZNÁLJA A FELELŐSSÉGT

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, írja be ide nevét