Tartalom:

 1. Az út Bajkálba
 2. Hogyan készítsünk költségvetést
 3. Előnyök és hátrányok
 4. Vélemények
 5. Rekreációs létesítmények
 6. Nyaralás a Bajkál-tó partján 2019 "all inclusive"

Az utazások Oroszországban egyre népszerűbbé válnak minden évben. Talán a megnövekedett érdeklődés az ország lakosságának tudatosságával jár együtt a régió szépségeinek kizárólagosságával. Nem zárjuk ki azt a tényt, hogy a turistákat vonzza a jelentősen javult feltételek, amelyekben saját országukba juthatnak.

A Bajkál-tó az egyik egyedülálló és kivételes turisztikai helyszín. Itt jönnek mind az aktív szabadidős kedvelők, mind azok, akik inkább tétlen időtöltést szeretnek. A tó partja, néha sziklás, néha homokos, kiváló hely a kikapcsolódásra. Az ősi taigai fenyők, cédrusok és lárvák különleges helyet adnak a helynek.

A szezon csúcsa a Bajkálon nyár és az ősz első hónapja. Továbbá, egy kis turista beáramlása általában január-március.Ebben az időben a szélsőséges szórakozás, a jéghorgászat, a fotósok és a legtisztább tó és a környező természet havas szépségének ismerősei a leggyakoribbak.

Az út Bajkálba

A legjobb, ha az utazást közvetlenül Irkutszkból indítja Bajkálba. Itt van a kerület legnagyobb közlekedési csomópontja - a repülőtér, vasútállomások, autóbusz-állomások, közúti csomópontok. Alternatívak lehetnek Ulan-Ude, Severobaikalsk és Slyudyanka. A leggyorsabb járat, a vonat vagy a busz néhány napot vesz igénybe egy turista. A hatalmas távolság, és nem mindig jó útszakasz teszi az autóval való mozgást fájdalmasnak a vezető és utasai számára.

Azok, akik már elérték a fent felsorolt ​​pontokat, busszal vagy minibuszral juthatnak el Bajkálba. Használhatja a hajó szolgáltatásait vagy a Circum-Baikal Express szolgáltatást is.

Hogyan készítsünk költségvetést?

A turistáknak fel kell készülniük arra a tényre, hogy a Bajkál-tó többi részén jelentős beruházásokra lesz szükség. Összehasonlításképpen, egy héten keresztül egy egzotikus országba látogathatunk egy „all inclusive” rendszerben, beleértve a járatokat is.

Például egy Moszkvából Irkutszkba irányuló járat körülbelül 23 000 rubel túraútra kerül. 3.5 A vonat napi átutalása 3500 rubelt fog tartani a fenntartott ülésen és 7500 rubel a rekeszben.

A budapesti szegmensben található szállás ára 800 rubel / fő. Leggyakrabban vendégházak és rekreációs központok. 3 csillagos szállodáknak 1700 rubeltől kell elhelyezniük. Magasabb szintű kényelem 5000 rubeltől fog kerülni.

Lehetőség van egy három szobás ház kiadására is 15 000 rubel összeggel. Az egyes lehetőségek közül a megélhetési költségek közvetlenül függenek az évszaktól. A főszezonban az összeg akár 2-szeresére is növekedhet. Jobb előre lefoglalni a szobákat a korábbi ügyfelek visszajelzései alapján.

A fentieken kívül érdemes szórakozni a költségvetésben:

 • hajóút - 500 rubel;
 • egy szupermarket látogatása - 700 rubel;
 • A fából készült építészet múzeuma - 150 rubel;
 • különböző kirándulások - 500-3000 rubel.

A jó pihenés szempontjából az élelmiszer is fontos tényező. Átlagosan egy Bajkál közelében lévő kávézóban 350-500 rubelt lehet fogyasztani. Nem számíthat gasztronómiai remekművekre - a helyi étel egyszerű és ismerős a lakosság számára. A legnépszerűbb helyi ételek közé tartoznak az úgynevezett szibériai gombócok. A finomságok közül érdemes választani az omulot, amelyet közvetlenül a halászoktól vásárolhat.

A pihenés előnyei és hátrányai

A többi pihenőhelyhez hasonlóan Bajkálnak pozitív és negatív oldala van, amelyek többsége kétértelmű. Az első dolog, ami itt vonzza a turistákat, a természet szüzessége és csodálatossága. Úgy tűnik, hogy bizonyos helyeken egy személy lábai nem léptek be. A part egy része nem érhető el a közlekedés számára, így a természet megőrizte eredeti szépségét.

Számos bázis és szálloda határozott előnye a helynek. Ezek közül pontosan kiválaszthatja, hogy mi minden szempontból megfelelő. Sajnos csak egy kis részük képes tisztességes szolgáltatást nyújtani.

A Bajkál-tó pihenése alkalmas azok számára, akik békét és harmóniát keresnek. Itt pihenhet a mindennapi élet nyüzsgéséből. Ugyanakkor a folyamatok lassúsága és a siketcsendes csend nem kérheti a pártok és hasonló események rajongóit. Úgy döntenek, hogy csak unalmas.

A vizek a helyi vizeken mindig hidegek, kevesen mernek úszni itt. Keresi a kis holtágakat és öblöket, ahol a víz kissé melegebb lesz. A tengerparti nyaralás ideje Bajkálon nagyon rövid. A többi idő hideg szél fúj.

A turisztikai szezon után a szemétek maradnak az általános látogatási helyeken. Helyi nem siet, hogy tisztítsa meg őket. Ezen kívül Bajkál nagyon nehéz pihenni a gyerekekkel. Annak ellenére, hogy az utazásszervezők és a hoteltulajdonosok megpróbálták a gyermekek szabadidős tevékenységét létrehozni, nem mindenki talál valamit. A változó időjárás és a pihenőhelytől való nagy távolság nem a szülők kezében van.

Vendégértékelések

Ha összeállítja a turisták számos véleményét, akkor kiemelheti a következőket:

 • a komp csak meleg szezonban működik, és hatalmas sorokat gyűjt;
 • a helyi lakosok magánlakásainak bérbeadásával lehet menteni;
 • a tó Ulan-Ude-hez közelebbi oldala számos okból kedvezőbb a kikapcsolódásra;
 • túl kevés a gyógyszertár és a bolt, jobb, ha mindent meg kell tennie veled;
 • a vadon élő állatok veszélyt jelentenek állatok és rovarok formájában;
 • a must-have elemnek meleg ruhát kell tartalmaznia;
 • a legvonzóbb infrastruktúra a Listvyanka faluban;
 • a természet legszebb tárgyai a legnagyobb településektől távolabb vannak;
 • gyerekekkel, a legjobb, ha Mandarkhan-öbölben pihen.

Pihenés Bajkálon 2019: árak, szabadidős központok és egyéb szálláslehetőségek

A régió infrastruktúrája minden évben egyre fejlettebbé válik: egyre több új hely van a szálláshoz. A turisták számára:

 • szálloda;
 • szálloda;
 • rekreációs központok;
 • nyaralók;
 • vendégházak;
 • kunyhók és yurtok.

A rekreációs központok továbbra is a legnépszerűbbek.

Kör-Bajkál üdülőközpont

Ez a rekreációs központ kis méretű, és a Baikal kikötő közelében található. Lenyűgöző kilátást nyújt a tóra. A magányos hely ellenére mindent, amire szüksége van a kényelemhez. A szálláshely gondozott területet, grillezési lehetőséget, szaunát, úszómedencét, teniszpályát, gyermekeknek szóló szórakozást és többet kínál. Itt az étel tetszés szerint rendelhető. A domb tetején található hely megnehezíti az utat a helyszínre, de a vendégek számára 200 rubel áron lehet átutalni. Egy kétágyas szobában naponta 1800 rubel marad.

"Solar" szabadidőközpont

Ez a rekreációs központ mindössze 700 méterre található a tótól. Rönkházakat, teraszokat, ápolt területet, strandot, éttermet kínál. Itt kirándulásokat foglalhat. A lehetséges szórakoztató listában asztalitenisz, horgászat, trekking. A kétszemélyes szoba naponta 3000 rubelbe kerül.

Rekreációs központ „Dariana Club”

A „Daryana Club” 500 méterre található a Bajkál-tótól. A parkosított területen szép faházak találhatók. A helyi szakácsok ízletes és minőségi ételeket kínálnak. A szállás ára kétágyas szobában (3000 rubel) félpanziós ellátást tartalmaz. A hátrányok közé tartozik a kényelem biztosítása az utcán.

Chalet "Listvyanka"

Az eredeti és az eredeti "Listvyanka" faházban marad. A hátrányok közé tartozik a hegymászás szükségessége. A szálloda többi része csak pozitív érzelmeket okoz. A szobákhoz saját fürdőszoba tartozik. A turisták számára is csodálatos kilátás nyílik az ablakokból. A vendégek kérésére itt is megkóstolhatja az igazi szibériai konyhát. Egy kétágyas szobának 3500 rubelt kell fizetnie.

Chara “Chara”

A Kis-tenger partján a Bajkál-tó egy sor faházzal rendelkezik. Ez a hostel "Chara". A házak mindegyike egyedi tűzhelyfűtéssel rendelkezik. A saját ételeit főzheti, vagy a helyi szakácsok szolgáltatásait használhatja. Tenisz, biliárd, mozi, szauna és uszoda is rendelkezésre áll. Innen széles körű kirándulást foglalhat. A bázis költségvetési szegmensében lévő szálláshelyek 1600 rubelt fognak fizetni. A különálló, kényelmes házak naponta 7000 rubelt vehetnek igénybe házonként. 2-3 fő elhelyezésére alkalmasak.

Nyaralás a Bajkál-tó partján 2019 "all inclusive"

A helyi all-inclusive rendszer gyakran egy olyan kirándulás, amely magában foglalja a szállást, étkezést és mindenféle kirándulást. Az opciók változatosak, ami lehetővé teszi, hogy az ízlés, a fizikai alkalmasság és a zseb számára alkalmas legyen.

 • "Altai nyaklánc" - a túra 10 napot tartalmaz. Körülbelül 88 000 rubelből két költség várható. A kirándulás programja a Karakol-völgy, a Belukha-hegység, a Katunsky és a Terektinsky Ridge, a Teletskoye-tó, a Katun-folyó látogatása. Ez az „Uch-Enmek” szállodában található.
 • Az "Altai Odyssey" 8 napra van tervezve. A túra az Altaj Bioszféra-rezervátum, a Sinyukha-hegy, a Belokurikha üdülőhely, a Teletskoye-tó és a Manzherok-tó, valamint egyéb látnivalók látogatása. A vendégeket a "Neo" szállodában fogadják.Ez az utazás körülbelül 75 000-re fog kerülni kétre.
 • Altai fény 8 napig tart. Költsége 84 ezer rubeltől kezdődik. A túra magában foglalja az Altaj természetvédelmi területet, Artybash faluját, Sinyukha hegységét, Tavdinsky barlangjait, Patmos-szigetet és másokat. A turisták a GLK "Manzherokban" fognak élni.

A túra költsége nem tartalmazza a repülést. Ezt figyelembe kell venni az utazás kiválasztásakor és a költségvetés megtervezésében.

HASZNÁLJA A FELELŐSSÉGT

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, írja be ide nevét