A rockkristály egy olyan ásvány, amely természetes és mesterséges is. Ebben az esetben mindkét faj különböző tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik. A strassz egy nagykristályos kvarcfajta, amely abszolút átláthatóságával meglepődik. Ennek a kőnek a kristályai olyan tisztaak és tökéletesek, hogy az ősi időkben a sziklát jéggel érzékelték, hogy idővel kővé alakult.

Mellesleg, a kristálynak szokatlan, de rendkívül érdekes tulajdonsága van - ha megérinti, enyhe hűvösséget érez, amelynek alapján az ásványi jeges eredetű véleményt követik. A másik ok, amiért az emberek úgy gondolták, gyakran a kő kristályai voltak a hegyekben, mélyen a hó és a jég közepén.

Az első, aki tudományos érdeklődését a rockkristályok és a jég kristályait hasonlította össze, Robert Boyle (egy eredetileg Angliából származó tudós), aki megállapította, hogy különböző jellemzőkkel rendelkezik (súly, sűrűség, stb.), Aminek következtében rájött, hogy ezek teljesen másak. anyagokat.A sziklakristály is egyedülálló abban az értelemben, hogy nagyon törékeny, míg a Mohs-skála nagy keménységű - 7 egység.

A kőzetkristályok kristályai az ércvénák repedéseiben képződnek, az úgynevezett kristálypincék létrehozásával. Ha üres hely van, akkor a kő tovább növekszik, amíg teljesen kitölti a szabad területet. Így a kő néhány centiméterről több méterre mérhető.

Figyelemre méltó, hogy a természet maga is ezt a köveket vágja, ami egy hatszögletű prizmát hoz létre, amely romboéder alakú hegyes végekkel rendelkezik. Az egyes kristályok magassága általában a szélességének többszöröse. Egy egyedülálló típusú kő egy bipiramid kristály, amely nem rendelkezik prizmás alkotóelemmel, ezért alternatív neve egy kristály gyémánt. Általában ezeket a köveket olyan ékszerészek szeretik, akik aktívan használják őket drága termékek létrehozásában, és az ilyen ásványok fő előnye, hogy nem igényel további feldolgozást vagy vágást.

Ahol az enyém és hogyan használható strassz

A legnagyobb ásványi lerakódásokat Dél-Jakutia területén bányászják. Szintén a sziklakristályok találhatók az Alpokban (francia és svájci), az Urálban, a Krím-hegységben és a Kárpátokban. A kőzetkristály azonban nem ritka kő, így a világ más részein - Madagaszkáron, Kínában és Brazíliában - bányászik.

A kőzetkristályok minőségét az őrlés és a polírozás utáni fényesség határozza meg, valamint az átláthatóság mértékét. Az ásványi anyagok segítségével olyan objektíveket hoznak létre, amelyeket aktívan használnak ékszerekben. Néhány kézműves csésze, tálat és más ételeket készít ebből a kőből. Különösen értékesek azok a kis kristályok, amelyek őrlés után az ékszerek behelyezésére szolgálnak.

A rockkristály egy olcsó ásvány, amely díszítő kövekhez tartozik, és egy karát ára 5-7 dollár. A kész ékszerek költsége azonban ezzel a kővel sokkal magasabb, mivel figyelembe veszi a kézzel készített munka összetettségét és a termék létrehozásához használt anyagot. Például egy nagy kristálygömb, amelynek szabályos geometriai alakja van, különösen fontos.

Hogyan lehet azonosítani a hamisítványt?

Gyakran előfordul, hogy egy ásványvíz álcázása alatt a szokásos üvegeket eladja, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie a kristályból származó termékek vásárlásakor. A fő különbség az üveg és a kő kristály között - amikor az emberi testtel érintkezik, a kristály gyakorlatilag nem változtatja meg a hőmérsékletét, ellentétben az üveggel.

Egy másik módszer az, hogy az ásványi anyagra késsel is tárolható, ha üveg, akkor a karcolások maradnak rajta, de a kristály esetében ez a teszt nyom nélkül halad. Van azonban egy mesterséges kristály, amely hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ebben az esetben csak egy ékszerész tudja megkülönböztetni a hamisítványt a természetes kőzetkristályoktól.

A szikla kristály gyógyító tulajdonságai

Ősi idők óta a tibeti lakosok a zúzódások és sebek gyógyítására használják az ásványi anyagokat, mert a kőből való hűvösség enyhíti a fájdalmat és felgyorsítja a sejtek regenerálódását, és a napsugarak a prizmán áthaladnak a nyitott sebek fertőtlenítésére. Az ókori Görögországban a strasszot istenek, királyok és népi hősök ételeiént használták. Ismeretes, hogy csak kristálycsészékből használtak italokat, mivel semlegesítették a belsejében lévő mérget.

A modern világban rhinestone használják lázcsillapítóként, ennek oka triviálisan egyszerű - az ásvány mindig hideg marad. Ami a modern orvostudományot illeti, a kínai orvosok még mindig kis kristálygolyókat használnak masszázshoz. A biológiailag aktív pontok stimulálására kis kristályokat is használnak.

A sziklakristály mágikus tulajdonságai

Ha a kristály misztikus erejéről beszélünk, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy gondolkodjunk a bűvészeket és boszorkányokat szerető kristálygolyókról. Ősi idők óta azt hitték, hogy ez az ásványi anyag tisztánlátásnak ad ajándékot a tulajdonosnak, megmutatja neki múltját és jövőjét, nehéz kérdésekre és rejtett rejtélyekre válaszolva.Fontos volt, hogy a labdát sötét szobában hagyjuk, a napfény behatolása nem volt megengedett.

A középkorban a kristályokat aktívan használták az alkímák. Úgy vélték, hogy a kőzetkristály képes kozmikus jeleket fogadni és megnyitni a kaput az asztrális világnak vagy az ember „harmadik szemének”. Továbbá, a kő segít az álmatlanságtól, megfosztja a személyt a félelmektől és a szorongásoktól. A kristályos ezüst gyűrű a téli és a fagyos varázsa. Vannak olyan kőfajták is, amelyek egyedülálló mágikus tulajdonságokkal rendelkeznek, például a kövek „Ámor nyíl vagy a„ Vénusz haja ”a boldogságot és szeretetet adta a tulajdonosának, de a zöld árnyalatú ásványok minden betegségből meggyógyultak.

Ki a megfelelő strasszos állatöv jel

Mivel az ásványi anyagnak több típusa van, mindegyiknek más hatása van az emberre. Ennek alapján minden faj csak az állatöv bizonyos jeleire alkalmas. Ha az asztrológusok hittek, akkor a füstös kristály alkalmas a víz vagy a levegő elemeihez tartozó emberek számára, de a Virgos és Capricorns ellenjavallt, és csak akkor használható, ha megszabadulnia kell a kábítószer- vagy alkoholfüggőségtől. Streltsov és Kos esetében a kristály szigorúan tilos ezeknek a jeleknek. Különleges típusú kő - fekete strassz, amely lehetővé teszi a kapcsolatot a másik világgal. Úgy tartják, hogy a fekete ásványt csak a Scorpios viseli.

HASZNÁLJA A FELELŐSSÉGT

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, írja be ide nevét